Expert: Paramentrii macrofinanciari în R. Moldova arată destul de bine

Paramentrii macrofinanciari în R. Moldova arată destul de bine după o lungă perioadă de turbulențe. De această părere este directorul Institutului Economiei de Piață, Roman Chircă, exprimată în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la postul de televiziune TVR Moldova, transmite IPN.

Inflatie Economie Statistica

Foto: ziuaveche.ro

Potrivit lui Roman Chircă, au existat mai mulți factori care au dus la creșterea veniturilor în bugetul de stat, în primul rând, revenirea economiei după doi ani de stagnare. Totodată, Roman Chircă menționează că au crescut remitențele. De asemenea, leul moldovenesc s-a întărit vizavi de principalele valute internaționale. „Aceștia sunt factorii de fundal care au dus la creșterea agregată a cererii care în final s-a produs prin consum”, spune Roman Chircă.

Directorul de programe din cadrul Centrului Analitic Independent Expert-Grup, Dumitru Budeanschi, spune că majorările la buget din taxe și impozite constituie peste două miliarde de lei, ceea ce este o cifră puțin neașteptată. „La o creștere economică de 2,8%, o astfel de creștere a veniturilor este o surpriză cred și pentru autorități”, spune expertul.

O bună parte din venituri se datorează faptului că s-a majorat consumul. Consumul s-a majorat inclusiv pentru că s-au majorat salariile. „Din punctul meu de vedere, creșterea economică nu ar fi sugerat o așa bună creștere și a veniturilor la buget, este o chestiune îmbucurătoare”, spune Dumitru Budeanschi.

Guvernul a aprobat rectificări la bugetul pentru anul 2017, conform cărora s-au înregistrat creșteri de venituri.Categorii:Economie

Etichete:, ,

3 răspunsuri

  1. Dupa atitea arestari a coruptilor si hotilor, nici n-are cum sa nu avem o crestere a economiei.Hotii duc dorul guvernarii PLDM-iste.

    Apreciază

  2. Dă-i în sulă pe experții de la Banca Mondială și FMI care au spus că Moldova sunt creșteri economice, experții noștri de pe băncile ASEM-ului cu niște rublă în buzunar, is mai buni ca cei care lucrează la aceste instituții.

    Apreciază

  3. кто-бы что ни говорил но всетаки Филип свое дело знает и справляеться с ним на отлично! как же я рад что наконец у нас появилось толковое правительство!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.