Republica Moldova devine mai atractivă pentru investitorii străini. În cadrul celui mai important eveniment economic, Moldova Business Week 2017, au fost semnate contracte de colaborare în valoare de 1,5 milioane de euro. Totodată, mai multe companii din Turcia, Danemarca, Franţa şi Italia şi-au anunţat intenţia de a investi în ţara noastră. Între timp, autorităţile de la Chişinău anunţă că sunt dispuse să creeze mai multe facilităţi pentru businessmeni şi chiar sunt gata să ofere câte 40 de mii de lei pentru fiecare loc de muncă creat.

investitii-businessmagazin.ro

Potrivit organizatorilor, doar în prima zi a forumului economic au fost semnate contracte de colaborare cu două companii din Italia.

„O companie vrea să investească peste un milion de euro în sectorul agroalimentar. Este vorba de creşterea grâului, porumbului și altor produse bio, ce vor fi exportate pe piaţa UE. O altă companie vrea să investească jumătate de mii de euro pentru prelucrarea fierului şi oţelului. Un grup mare de producere va deschide o fabrică de prelucrare a fierului și oţelului în Moldova. Sunt şi alte companii care au încheiat contracte în domeniul textile”, a declarat Vitalie Zaharia, directorul Organizației de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO).

Autorităţile de la Chişinău au anunţat că vor oferi mai multe facilităţi pentru investitori. În acest sens va fi lansat un program de creare a noilor locuri de muncă.

„În curând vom aproba un regulament ce prevede acordarea unei subvenţionări de 40 de mii de lei pentru fiecare loc de muncă creat, în contextul în care această companie va crea cel puţin 100 de locuri de muncă, asigurând un salariu mediu de minim 75 la sută din cel care este mediu pe economie şi plasând aceste locuri consumatorilor timp de trei ani”, susţine Vitalie Iurcu, reprezentant al Ministerului Economiei şi Infrastructurii.

Moldova Business Week s-a desfăşurat la Chişinău în perioada 3-6 septembrie. La forum au participat  peste o mie de oficiali şi oameni de afaceri din peste 20 de ţări. Evenimentul a fost organizat de Ministerul Economiei și Infrastructurii și MIEPO.

Reclame