Președinta PAS, Maia Sandu, a fost audiată vineri, 13 octombrie, în calitate de martor în cazul denunţului depus în luna septembrie, curent, împotriva liderului PDM, Vlad Plahotniuc, pe care îl învinuieşte de uzurparea puterii în stat. Potrivit Maiei Sandu, procurorii urmează să se pronunţe pe marginea acestui caz în decurs de 30 de zile.

Maia Sandu

Maia Sandu. Captură video: privesc.eu

„A fost prima ședință în care eu am fost audiată în calitate de martor. Am reiterat lucrurile pe care le-am scris în denunț. Am discutat puțin, nu foarte multe detalii, pentru că noi credem că este de datoria Procuraturii să analizeze fiecare dintre lucrurile invocate de noi în denunț. Am semnat un proces verbal, iar la sfârșit ni s-a promis că în decurs de 30 de zile se va lua o decizie pe proces, dacă se deschide o cauză penală sau nu”, a declarat lidera PAS, Maia Sandu, potrivit trm.md.

În context, Maia Sandu a reiterat cu ceastă ocazie că denunțul prezentat nu este fals. „Suntem siguri că puterea în stat a fost uzurpată de o persoană. Toate probele sunt deja prezente în denunț, sunt elemente foarte concrete, iar Procuratura are toate instrumentele ca să cerceteze fiecare caz prezentat în parte. Procuratura are acum șansa să ne demonstreze că este procuratura cetățenilor, dar nu a lui Plahotniuc. Să vedem ce se întâmplă în 30 de zile”, a reiterat Maia Sandu.

Dacă nu va fi de acord cu decizia Procuraturii, Maia Sandu a anunțat că o va ataca în instanța de judecată.

Amintim că, pe 21 septembrie curent, președinta PAS, Maia Sandu, a depus un denunț la Procuratura Generală împotriva lui Vladimir Plahotniuc, cerând atragerea lui la răspundere penală pentru uzurparea puterii în stat.

Reclame