Oraşul Chişinău sărbătoreşte sâmbătă, 14 octombrie, Hramul localităţii „Acoperământul Maicii Domnului”. Cu această ocazie, în capitală sunt organizate mai multe acţiuni culturale.

Primaria Chisinau

Foto: Evgheni Lachi / ipn.md

Programul a început la ora 8:30 cu depuneri de flori la monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt, după care a fost oficiată liturghia de sărbătoare la Catedrala Mitropolitană Naşterea Domnului.

Pentru ora 11:00 este programată inaugurarea oficială a sărbătorii „Hramul oraşului Chişinău”, în scuarul Catedralei. Începând cu ora 12:00, chişinăuienii vor avea parte de un program cultural-artistic pe platourilor amenajate de preturile de sector, pe bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt.

Chișinăuienii sunt invitaţi, începând cu ora 18:00, la un concert ce se va desfăşura în Piața Marii Adunări Naționale. În concert vor evolua: Orchestra Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, dirijor Dumitru Cârciumaru; maestrul Mihai Munteanu, Mariana Bulicanu, Ana Cernicova, Dara, Tania Cergă, Lilian Severin, Cristina Scarlat, Dumitru Mâțu, Andrei Glavan, Orchestra municipală condusă de frații Advahov, Zinaida Julea, Mihai Ciobanu, Igor Rusu, Igor Cuciuc, Mihai Ciobanu, Nica Dudca, Stela Botez, Eva Timuș, Diana Brescan, Iuliana Beregoi, Angelina Corjan, Ricu Vodă, Radu Dolgan și Lidia Botezatu, Surorile Osoianu etc. Invitatul special al sărbătorii este Ștefan Bănică din România. Concertul va fi încununat de un spectacol de artificii.

Primăria municipiului anunţă că în acest an la festivităţile dedicate Hramului oraşului Chişinău vor participa delegații străine din cinci ţări. Astfel, cele 38 de persoane invitate la sărbătoare sunt din România, Ucraina, Polonia, Armenia și Lituania. Delegațiile străine invitate la sărbătoare vor participa, alături de reprezentanții municipalității, la evenimentele și acțiunile cultural-artistice ce vor avea loc pe tot parcursul zilei.

În acest an, Chişinăul sărbătoreşte 581 de ani de la prima atestare documentară. Primăria capitalei a alocat peste 500 de mii de lei pentru Hramul oraşului.

În contextul acțiunilor cultural-artistice ce au loc în centrul Chișinăului, până duminică, ora 06:00, va fi sistată circulația rutieră în centrul capitalei, în perimetrul străzilor Ismail – Mihai Viteazul.

Reclame