Patru cetățeni moldoveni au murit în urma unui accident aviatic produs în dimineața zilei de sâmbătă, 14 octombrie, pe Coasta de Fildeș (Republica Côte d’Ivoire). Potrivit informațiilor preliminare obținute de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), prin intermediul Ambasadei Republicii Moldova la Paris, accidentul aviatic a survenit după o tentativă eșuată de aterizare a aeronavei pe aeroportul de la Abidjan, cauzată de condițiile meteo nefavorabile, transmite IPN.

Coasta de Fișdes_catastrofa aviatica

Foto: dailymail.co.uk

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene precizează că aeronava efectua zboruri pentru armata franceză și avea la bordul său zece persoane, dintre care şase cetățeni ai Republicii Moldova și patru cetățeni ai Republicii Franceze. Patru cetățeni ai Republicii Moldova au decedat în urma accidentului, iar ceilalți doi au fost preluați de către armata franceză pentru acordarea îngrijirilor medicale.  Ministerul menține legătura cu autoritățile ivoriene și franceze pentru a stabili identitățile moldovenilor implicați în accident și va întreprinde toate acțiunile necesare ce se impun.

În legătură cu accidentul aviatic produs în Coasta de Fildeş, premierul Pavel Filip a dispus crearea unei celule de criză, din care să facă parte reprezentanţi ai MAEIE şi ai Autorităţii Aeronautice Civile, pentru verificarea informaţiilor privind identitatea cetăţenilor Republicii Moldova implicaţi în accident, precum şi pentru menţinerea comunicării directe cu autorităţile de resort ale ţărilor vizate pentru acordarea asistenţei necesare cetăţenilor răniți ai Republicii Moldova.

MAEIE va veni cu informaţii actualizate în măsura în care acestea devin disponibile.

Reclame