Programul de închidere a şcolilor din ţară a fost oprit, întrucât reforma în educaţie, demarată de guvernarea precedentă a suferit mai multe eşecuri, iar din această cauză au de suferit elevii, profesorii şi părinţii. Despre acest lucru a anunţat preşedintele PDM, Vlad Plahotniuc, în cadrul briefingului săptămânal.

Vlad Plahotniuc

Vlad Plahotniuc. Foto: publika.md

„Orice reformă și orice optimizare trebuie să aibă o față umană, și să pornească de la necesitățile oamenilor și realitățile sociale. Altfel, sunt posibile foarte multe eșecuri. După o scurtă, dar serioasă evaluare a situației, suntem nevoiți să dăm dreptate oamenilor care ne-au atenționat și să recunoaștem că modul în care s-a desfășurat în ultimii ani reforma în educație a avut multe calcule greșite și, ca rezultat, consecințe dramatice pentru zeci și zeci de comunități. Astăzi constatăm cu regret erori serioase în implementarea programului de reformare a educației, deoarece au avut de suferit prea multe persoane: mulți copii, părinții lor și desigur – mulți profesori, o parte dintre care au rămas și fără lucru”, a spus liderul PDM, Vlad Plahotniuc, potrivit Publika.md.

Plahotniuc a mai declarat că PDM va iniţia un proces de evaluare și analiză amplă privind procesul de optimizare a şcolilor, va demara discuții cu reprezentanții administrațiilor publice locale, cu reprezentanţii Ministerului Educației, cu directorii de școli şi profesorii.

Reclame