Mazilirea lui Dodon, pas cu pas. Recomandările lui Tănase

Fostul președinte al Curții Constituționale (CCM), Alexandru Tănase, consideră că Parlamentului i s-a deschis calea pentru a iniția procedura de suspendare a lui Igor Dodon din funcția de președinte al R. Moldova, dat fiind faptul că CCM a constatat marți, 17 octombrie, că șeful statului a încălcat Constituția în privința numirii în funcție a noilor miniștri.

Igor Dodon

Igor Dodon. Foto: Moroslav Rotari / sputnik.md

Potrivit fostului șef al CCM, pentru ca Dodon să fie substituit de președintele Parlamentului, Andrian Candu, mai întâi sunt necesare anumite acțiuni din partea Legislativului.

„Este suficient hotărârea Curții, dar totuși aș veni cu recomandări în adresa Parlamentului. Este bine ca Parlamentul să reglementeze acest proces. La modul practic, Parlamentul trebuie să solicite acest aviz de la Curtea Constituțională, abia după aceasta președintele Parlamentului ar putea să îl substituie pe șeful statului. Este o dezlegare a situației, dar e o jumătate de măsură. Sancțiunea pentru încălcarea Constituției este impeachmentul”, a relevat Alexandru Tănase în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova.

Fostul președinte al CCM a subliniat că, dacă Dodon va veni în continuare cu refuzuri similare, Guvernul va trebui să vină cu sesizări la Înalta Curte pe fiecare caz în parte.Categorii:Politică

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.