Pavel Filip către angajații ANRCETI: „Apucați-vă de treabă”. Directorul Grigore Varaniţa a demisionat imediat

Raportul pregătit de Agenția Națională pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației (ANRCETI) privind respectarea condițiilor de licență de către operatorii de telefonie mobilă a fost făcut praf de către premierul Pavel Filip. În ședința de ieri a Guvernului, Filip a accentuat că raportul cu pricina este unul formal şi în el figurează numeroase neadevăruri.

Pavel Filip

Pavel Filip. Foto: gov.md

Premierul a amintit că a avut un mandat de ministrul al Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor şi cunoaşte bine situaţia în domeniu, precizând că Agenţia nu dispune de echipamentele necesare pentru monitorizarea permanentă a furnizorilor şi pentru analiza parametrilor de calitate. Totodată, Pavel Filip a spus că a contactat Centrul Naţional pentru Frecvenţe Radio şi a constatat că angajaţii acestuia nu au fost solicitaţi anul acesta de către ANRCETI pentru a face măsurări.

„După cum am mai spus, nu staţi comod în fotoliile de la Agenţie, bazându-vă pe rapoartele făcute de operatori”, a spus Pavel Filip.

În context, premierul Filip a solicitat crearea unei comisii de anchetă care să prezinte până la următoarea şedinţă de Guvern o analiză detaliată pe ce s-au bazat responsabilii de la ANRCETI, care au întocmit raportul în cauză.

„Personal pot să vă arăt drumurile pe care cade rețeaua și nu este legătură. De aceea eu vă rog foarte mult nu veniți cu răspunsuri formale, dar apucați-vă de treabă, ori eu vreau în urma anchetei să-i văd pe toți cei care au fost implicați și, cel puțin, mint, să poarte răspundere pentru acest lucru”, a concluzionat Pavel Filip.

Tot în şedinţa de ieri, Guvernul a aprobat eliberarea lui Grigore Varaniţa din funcţia de director al ANRCETI, în baza cererii de demisie.

Reclame


Categorii:Actualitate

Etichete:, , ,

1 răspuns

  1. Asa trebuie de procedat cu toti cei care nu isi fac treaba responsabil. Ajunge cit toti incompetentii au tinut tara asta in stagnare.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.