Peste 200 kg de salam și șapte saci cu încălțăminte, bunuri transportate fără acte de proveniență au fost reținute de către polițiștii de frontieră ai Direcției regionale NORD. Reținerea a fost înregistrată miercuri, 18 octombrie, în urma valorificării unei informații cu carcater operativ.

Frontiera_contrabanda (1)

Foto: border.gov.md

Astfel, conform datelor acumulate, pe direcția localităților Cotiujeni-Briceni angajații Poliției de Frontieră au realizat mai multe acțiuni pe linia prevenirii și combaterii transportului ilegal de bunuri la frontieră. În rezultat, către ora 12.30, a fost oprit în trafic un Audi 100, la volanul căruia se afla un cetățean moldovean de 24 de ani, domiciliat în satul Medveja, raionul Briceni. După legitimarea conducătorului auto, polițiștii de frontieră au supus verificărilor mijlocul de transport. În urma verificărilor, în salon și portbagaj au fost depistate 20 de cutii, pline cu salam în asortiment, și șapte saci cu încălțăminte. Pentru bunurile transportate, tânărul nu a putut prezenta acte de însoțire sau de proveniență.

Întreaga cantitate de parizer ucrainesc și încălțăminte, din cercetările primare valorificată la 30 mii de lei, a fost reținută, iar persoana va fi cercetată contravențional. Șoferul riscă o amendă de la 60 la 90 de unităţi convenţionale.

Frontiera_contrabanda (3)

Foto: border.gov.md

Frontiera_contrabanda (2)

Foto: border.gov.md

Reclame