Vindeau droguri în „împărăția” lui Usatîi

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) în comun cu ofițerii SPIA al MAI au anihilat activitatea unui grup criminal specializat în punerea în circulație a drogurilor în proporții deosebit de mari în scop de înstrăinare.

Droguri_politie

Foto: mai.gov.md

În rezultatul acțiunilor de urmărire penală și a măsurilor speciale de investigație desfășurate mai mult de patru luni, s-a stabilit că o reuniune infracțională, formată din cinci membri, vindeau pe piața ilicită din municipiul Bălți droguri în proporții deosebit de mari și anume stupefiante în formă de heroină și marijuana.

Miercuri, 18 octombrie a.c., procurorii PCCOCS și ofițerii SPIA al MAI au efectuat 13 percheziții în municipiul Bălți, ca urmare fiind depistate și ridicate droguri în proporții deosebit de mari, pregătite pentru comercializare.

Descinderile s-au soldat cu reținerea celor cinci membri identificați ai grupului criminal organizat.

Oamenii legii întreprind măsuri necesare pentru identificarea altor eventuali făptuitori, membri ai grupului infracțional, inclusiv prin prisma implicării și a unor funcționari care ar fi acordat protecție și ajutor făptuitorilor.

Învinuiții au vîrsta cuprinsă între 20 și 52 de ani, toți anterior condamnați pentru punerea în circulație a drogurilor, iar unul dintre ei este angajat al unui ONG care are drept scop ajutorarea persoanelor dependente de droguri.

Dacă vor fi găsiți vinovați de comiterea infracțiunilor de care sunt acuzate, persoanele riscă o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de până la 15 ani de pușcărie.Categorii:Societate

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.