Parlamentarii moldoveni se pregătesc pentru cea de-a V-a Reuniune a Comitetului Parlamentar de Asociere RM-UE, care va avea loc la Strasbourg săptămâna viitoare. Vineri, 20 octombrie, Consiliul parlamentar pentru Integrare Europeană s-a întrunit într-o şedinţă în cadrul căreia au fost evaluat nivelul de implementare a prevederilor Acordului de Asociere, se menţionează într-un comunicat al Legislativului.

Moldova-UE

Foto: tass.ru

Potrivit viceministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Daniela Morari, gradul de implementare este de 76%, iar, în următoarea perioadă, autoritățile își propun să extindă la nivel on-line raportarea privind implementarea Acordului de Asociere.

Viceministrul Economiei și Infrastructurii, Vitalie Iurcu, a menționat că Pachetul Energetic III, votat anterior de Parlament, a fost transpus în totalitate.

Reprezentanții Ministerului Economiei au anunțat că au solicitat UE majorarea cotelor de export pentru mai multe categorii de fructe moldovenești.

În cadrul ședinței au mai fost audiate informații cu privire la cooperarea în sectoarele energetic și comercial-economică dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană, aspecte referitoare la combaterea corupției și reforma justiției.

Consiliul parlamentar pentru Integrare Europeană, constituit în 2016, are drept scop asigurarea unui mecanism de comunicare, coordonare, consultare și cooperare în procesul de integrare europeană a Republicii Moldova și de armonizare a legislației naționale cu cea comunitară.

Deputati

Foto: parlament.md

Reclame