Președinta PAS, Maia Sandu, îl invită pe liderul PDM, Vlad Plahotniuc, la o dezbatere publică privind problemele din domeniul învățământului. Maia Sandu a venit cu această invitaţie pe pagina sa de Facebook, după ce Plahotniuc a criticat dur reformele în domeniul învățământului, lansate în perioada când Sandu era ministru al Educaţiei.

Maia Sandu_Vlad Plahotniuc

Maia Sandu și Vlad Plahotniuc. Colaj: unimedia.info

„Dacă domnul Plahotniuc a devenit brusc mare «expert» în educație, îl invit la o dezbatere publică cu privire la problemele și soluțiile concrete ce pot fi aplicate în domeniul învățământului. Mai ales că PDM a condus Ministerul Economiei din 2009, iar starea educației depinde, în mare măsură, de starea economică a țării. Sau îi este frică, ca întotdeauna, de o discuție în fața cetățenilor? Atenționez că voi discuta cu persoana care, în mod public, coordonează toate activitățile din țară. Domnul Plahotniuc poate veni cu prompterul, dacă altfel nu poate”, a declarat liderul PAS, citată de Infotag.

Marţi, Vlad Plahotniuc a criticat reformele din cadrul Ministerului Educației și a anunțat că PDM pune moratoriu pe închiderea școlilor. Potrivit liderului democrat, reforma învățământului a fost implementată cu erori serioase, care au avut consecințe dramatice pentru zeci de localităţi – „au suferit copiii, părinții lor și mulți profesori care au rămas fără muncă”. Plahotniuc a atras atenția şi asupra birocratizării activității didactice, fapt ce prejudiciază calitatea pregătirii cadrelor didactice pentru lecții.

Reclame