Partidul Liberal (PL) s-a înregistrat în calitate de participant în campania electorală a referendumului privind demiterea primarului suspendat al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă. Potrivit PL, în perioada campaniei electorale pentru desfăşurarea referendumului local din Chişinău, PL a va fi reprezentat de prim-vicepreşedintele partidului, Dorin Chirtoacă.

mihai-ghimpu_dorin-chirtoaca

Mihai Ghimpu și Dorin Chirtoacă. Foto: fb.com/MihaiGhimpu

„Având în vedere refuzul Consiliului Electoral de Circumscripție Chișinău de a-l înregistra pe Dorin Chirtoacă ca participant la Referendumul local de demitere al lui Dorin Chirtoacă din funcția de primar general al municipiului Chișinău, Partidul Liberal a depus azi actele de înregistrare a partidului ca participant la Referendum. În cadrul campaniei electorale, PL va fi reprezentat de prim-vicepreședintele partidului, Dorin Chirtoacă, care va participa la întâlniri cu cetățenii și la dezbateri electorale”, se menționează într-un comunicat al PL, citat de trm.md.

Amintim că, acum două zile, membrii Consiliul electoral de circumscripţie Chişinău (CECC) au votat majoritar pentru respingerea solicitării edilului privind înregistrarea sa în calitate de participant la Referendumul de revocare a sa din funcţie, pe motiv că acesta nu a depus personal actele de înregistrare.

Până acum, în cursă s-au înregistrat doar socialiștii. Formațiunile PAS, PDM, PLR și PUN au anunțat ferm că boicotează referendumul de demitere a primarului suspendat al capitalei, Dorin Chirtoacă, iar PPDA a spus că nu dorește să se implice în acest conflict.

Referendumul de demitere a primarului suspendat va costa circa nouă milioane de lei și va avea loc pe 19 noiembrie.

Reclame