Roșca, Filat și Năstase – „istorii de succes” ale PPE în R. Moldova

Într-o însemnare pe blogul său, Eugen Luchianiuc trece în revistă trei „istorii de succes” ale Partidului Popular European (PPE) în R. Moldova, al cărui președinte este în prezent Joseph Daul. Potrivit bloggerului, este vorba de „iurie roșca, Vlad Filat și Andrei Năstase. PPCD, PLDM și neDA”.

rosca-filat-nastase

Colaj: luchianiuc.com/blog

„Participant permament al congresurilor PPE, iurie roșca era astfel caracterizat, pe 23 noiembrie 2008, de către actualul președinte, Joseph Daul: «Cât despre bunul meu prieten Iurie Roşca, noi îi dorim să devină marele favorit pentru alegerile prezidenţiale din Republica Moldova», scrie Luchianiuc.

Ulterior, noul favorit al PPE devine ex-președintele PLDM, Vlad Filat. „În 2013, Daul este ales președinte (al PPE – n.r.). Filat găsește foarte rapid limbă comună cu el, iar în noiembrie 2014 președintele PPE vine în Moldova să-și susțină favoritul”, scrie bloggerul, amintind că peste un an Filat ajunge la pușcărie și „astfel se termină și a doua poveste oficială de «succes» a PPE”.

După „istoria de succes” cu Filat, Luchianiuc consideră că „povestea «neoficială» pre nume Maia Sandu” ar putea continua șirul „istoriilor de succes” ale PPE în R. Moldova, dar nu intră în detalii, considerând că „povestea” Maiei Sandu „o știu toți și așa”.

Potrivit bloggerului, cea de-a treia „istorie de succes”, oficială, a PPE în R. Moldova este legată de liderul PPDA, Andrei Năstase, care a anunțat zilele trecute că partidul pe care îl reprezintă a depus cerere oficială de aderare la PPE. „Încă o istorie care, mai mult ca sigur, va fi un «succes» fulminant. Nu poți aștepta altceva de la un descendent al țopilor. Om pentru care idealul politic este Vlad Filat și care disconsideră femeile. Le propun celor de la PPE să se pregătească pentru un nou «cap de asfalt» în Republica Moldova”, conchide Eugen Luchianiuc.Categorii:Opinii

Etichete:, , , , , , ,

3 răspunsuri

  1. Mda… să cauți pe cineva mai corupți și mai curve ca aceștia nu e posibil, dar se vede că PPE a putut… – Maia sandu…

    Apreciază

  2. Acum e clar ca buna ziua că aceștia din PPE nu doresc ca RM să meargă spre Parcursul European.

    Apreciază

Trackback-uri

  1. PPDA și PAS admise în PPE, din care face parte și PLDM. Năstase: „Zi istorică” « Argumentul

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.