„Zilele trecute am aflat că una dintre fostele mele colege de școală a fost bătută cu bestialitate de, sper deja, fostul soț. Spre marea mea nedumerire, nu a fost prima întâmplare de felul dat, iar asta mi se pare cel mai grav”, scrie jurnalistul Dorin Galben pe Facebook.

Violenta domestica

Foto: jurnalistii.ro

„Nu judec, dar sincer, nu înțeleg femeile care nu pleacă după prima palmă. Nu înțeleg cum în secolul XXI, când informația este atât de accesibilă, o femeie acceptă să stea într-o casă sau chiar într-un pat cu un agresor. Chiar nu contează dacă aveți copii împreună sau nu, dacă-l iubești sau nu, dacă era beat sau nu, dacă tu l-ai provocat sau nu, dacă, dacă, dacă… Violența nu trebuie tolerată și nu are absolut nicio scuză! Agresorul trebuie să ajungă pe mâna poliției, iar dacă e cazul, la închisoare, unde alți deținuți vor avea grijă să-i «facă masaj» sub coaste”, argumentează jurnalistul.

„Nici nu vă imaginați cât de răspândit este acest fenomen în sate, iar acolo femeile tac. Da, poate postarea asta nu va schimba nimic, dar sper că va ajunge la urechile fostei mele colege și ea va găsi forțele și curajul necesar să-l părăsească pe soțul agresor – asta dacă încă nu a făcut-o. La 26 de ani viața abia începe. Sunt atât de mulți bărbați de treabă, capabili să respecte și să iubească o femeie. Există viață după divorț – sunt persoane mereu gata să vă ajute și să vă pună umărul, ca s-aveți unde vărsa o lacrimă. Îndrăzniți!”, mai scrie Dorin Galben.

Reclame