„Actul învestirii ministrului Apărării e dincolo de limita legitimității politice și arată cum neputința îi face pe guvernanți să comită erori grave. Prin faptul că nu le-am permis celor din guvernarea democrată să forțeze mâna președintelui, i-am adus în situația ca ei să utilizeze din nou ultimul as din mânecă pe care îl au – Curtea Constituțională”, a scris președintele Igor Dodon pe Facebook, după ce astăzi Eugen Sturza a fost învestit în funcția de ministru al Apărării. 

Igor Dodon

Igor Dodon. Foto: Moroslav Rotari / sputnik.md

Dodon susține că „precedentele pe care democrații au îndrăznit să le creeze vor deveni instrumentul din cauza căruia tot ei vor avea de pătimit. Vor fi loviți de bumerangul pe care l-au lansat”.

„Eu am mandat de la popor și mă voi supune doar poporului. Iar demisia mea ca președinte o poate decide doar poporul și nimeni altcineva. Guvernarea democrată nu mă poate demite, oricât de mult își dorește asta”, a argumentat Dodon.

În context, șeful statului a reiterat că „acum toți cetățenii s-au putut convinge de necesitatea trecerii la stat prezidențial, în care șeful statului ales în mod direct să aibă împuterniciri suplimentare, stipulate în Constituție, așa cum cere logica politică”.

Alegerile anticipate, o majoritate parlamentară socialistă și statul prezidențial rămân în continuare o soluție de salvare a Moldovei”, a mai scris Dodon.

Șeful statului a enumerat o serie de planuri pentru viitorul apropiat. „Vom desfășura o amplă campanie de informare și de colectare a semnăturilor în favoarea statului prezidențial. Nu voi ceda presiunilor și nu voi subsemna ceea cu ce nu sunt de acord și este în detrimentul intereselor statului. Voi lupta până la urmă pentru interesele cetățenilor. Vom amplifica acțiunile sociale de susținere a oamenilor simpli care au nevoie de ajutor, săptămânal vom fi în satele și raioanele țării alături de cetățenii noștri. Vom obține majoritatea parlamentară a socialiștilor la următoarele alegeri. Ceea ce nu ne doboară ne face mai puternici, în ciuda lor și spre pierderea lor definitivă într-un final”, a concluzionat Dodon.

Reclame