În primele nouă luni ale anului curent, persoane aflate în stare de ebrietate au comis 3.585 de infracțiuni de, soldate cu 11 decese.

alcool_alcoolici

Foto: news.ro

Pentru a preveni asemenea infracțiuni, Poliția recomandă:

  • evitați compania persoanelor aflate în stare ebrietate;
  • nu creați un conflict și nu reacționați la comportamentul agresiv;
  • nu interveniți de unul singur în cazul unei încăierări. Solicitați ajutorul persoanelor  din apropiere.

Potrivit Poliției, acțiunile violente ale persoanelor aflate în stare de ebrietate au dus, în perioada vizată, la comiterea infracțiunilor de vătămare intenţionată gravă a sănătății (35), violența în familie (78), huliganism (56) și de furt (81). Gravitatea faptelor sporește când agresorii sunt posesori de arme, fiind înregistrate 250 incidente cu aplicarea armei de foc.

Deseori membrii familiei, copii, vecini sau cunoscuți aflați în vizită la domiciliul potențialului agresor sunt victime ale acțiunilor violente din cauza abuzului de alcool, care se aleg cu traume fizice. Cetățenii însă pot evita să devină victime ale unor astfel de infracțiuni, dacă manifestă prudență față de siguranța personală și aplanează conflictele cu tact și fără violență, se spune într-un comunicat al Poliției.

Oamenii legii recomandă cetățenilor că, dacă conflictele degenerează în acte însoțite de violență, să anunțe imediat poliția, apelând la numărul 902 sau 112.

Reclame