Blocul electoral format de PAS și PPDA va fi valabil și pentru alte scrutine decât cel parlamentar. Declarații în acest sens au fost făcute în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la postul de televiziune TVR Moldova, transmite IPN.

maia-sandu_andrei-nastase

Maia Sandu și Andrei Năstase. Foto: fb.com/AndreiNastase.DA

„Când am vorbit despre unitatea forțelor democratice, antioligarhice, pro-europene, m-am referit la o agendă mult mai lungă decât prezidențialele. M-am referit la agenda parlamentarelor, localelor și cred că asta ar trebui să fie preocuparea noastră”, a declarat președintele PPDA, Andrei Năstase.

Potrivit lui, un motiv în plus pentru a merge pe această cale ține și de modificarea sistemului electoral. „Vom continua în același sens conștienți fiind că doar prin unitatea noastră putem să înlăturăm această guvernare”, spune liderul PPDA.

Maia Sandu, președinta PAS, a declarat că cele două partide trebuie să fie foarte puternice în următoarele alegeri parlamentare ca să poată păstra parcursul european al țării.

„Cred că toată lumea s-a convins că parteneriatul nostru la prezidențiale a dat roade. Acum noi suntem dispuși la prima etapă să scăpăm țara de acest binom toxic Plahotniuc-Dodon și la a doua etapă să reconstruim lucrurile pentru că au fost deteriorate foarte multe”, spune Maia Sandu.

Președinta PAS a declarat că împreună cu PPDA sunt în căutarea celei mai bune formule pentru a obține cel mai bun rezultat la alegerile parlamentare și își doresc să discute și despre următoarele scrutine.

Reclame