„În ultima perioadă (Igor Dodon – n.r.) e preocupat să propună candidați la funcția de ministru, acum brusc a realizat că ar mai vrea să se implice puțin și în reforma guvernului, asta desigur după ce ea a fost făcută și implementată deja. Cuvântul care descrie cel mai bine reacția președintelui Dodon pe subiectul reformei Guvernului este populism și manipulare”, a comentat premierul Pavel Filip pe Facebook intenția lui Dodon de a crea un Sfat al specialiștilor pe lângă președintele R. Moldova.

Pavel Filip

Pavel Filip. Foto: gov.md

Potrivit premierului Filip, reforma guvernului, reducerea în jumătate a numărului de ministere, este susținută și apreciată de marea majoritate a cetățenilor, conform ultimelor sondaje de opinie, dar și de partenerii externi ai R. Moldova, care „ne-au oferit cu generozitate expertiza lor în elaborarea strategiei privind această reformă”.

Pavel Filip crede că „președintele a vrut să le dea cetățenilor noutatea cea mare că el va avea un «sfat al specialiștilor», oameni pe care îi va plăti din surse «extrabugetare». Dacă are aşa de mulți bani extrabugetari, îi propun să renunțe integral la banii de la buget pe care Guvernul îi alocă pentru acoperirea cheltuielilor Președinției, ar fi o economie importantă”.

„Cu siguranță avem cel mai extrabugetar președinte al Republicii Moldova”, conchide Pavel Filip, întrebându dacă Dodon și-a terminat treaba la Președinție și vrea la guvernare.

Reclame