Mai multe locuri de muncă pentru moldoveni

Mai mulţi moldoveni îşi vor putea găsi un loc de muncă acasă. Pe 30 octombrie la Orhei o companie germano-japoneză deschide o fabrică de producere a cablajelor pentru industria auto, care va pune la dispoziţie peste 2500 de locuri de muncă. Alte zece mii de locuri de muncă vor fi create la Bălţi de către rezidenţi din Germania odată cu lansarea în luna noiembrie a celei de-a treia subzone din Zona Economică Liberă. Declaraţia a fost făcută de ministrul Economiei şi Infrastructurii (MEI), Octavian Calmâc, în cadrul unei conferinţe de presă dedicată celor nouă ani de activitate a zonelor economice libere (ZEL) din ţară.

investitii-businessmagazin.ro

Potrivit lui Octavian Calmâc, în următorii doi ani în cadrul ZEL-urilor din țară în total vor fi peste 24 de mii de locuri de muncă. Totodată, în primele nouă luni ale anului 2017 suma investițiilor în ZEL-urile din țară a crescut cu peste 40% și a atins cifra de peste 350 de milioane de dolari.

„În structură sigur că cele mai multe investiții s-au dus în zona economică liberă din Bălți, circa 150 de milioane. Avem câte 70 de milioane în cea de la Ungheni și cea de la Chișinău. Pentru următorii doi ani așteptăm investiții de până la 280 milioane dolari în aceste ZEL-uri”, a declarat Octavian Calmâc.

Săptămâna viitoare la Orhei o companie germano-japoneză își extinde activitatea prin deschiderea oficială a fabricii de producere a cablajelor pentru industria auto, iar suma investițiilor se ridică la peste 40 de milioane de euro. Aici vor fi create și peste două mii de locuri de muncă noi. Tot în luna noiembrie, în Zona Economică Liberă Bălti va fi lansată oficial a treia subzonă, cu rezidenți din Germania, care vin cu investiții substanțiale și care vor crea și peste zece mii de locuri de muncă în următorii doi ani.

„Pentru următorii doi ani de zile noi panificăm în ZEL Bălți să extindem numărul de angajați cu zece mii. La Vulcănești – în jur de două mii de locuri de muncă, dar și la ZEL Otaci – în jur de 300 de locuri de muncă”, a mai comunicat ministrul MEI, Octavian Calmâc.

În prezent în Republica Moldova activează șapte Zone Economice Libere, amplasate în 12 orașe ale țării. Volumul lor de profit în nouă luni ale anului în curs este de 3,7 miliarde de lei, iar până la sfârșitul anului acesta ar putea ajunge până la peste cinci miliarde de lei.

trm.mdCategorii:Economie

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.