Campania naţională de colectare a semnăturilor în sprijinul trecerii la forma prezidenţială de guvernarea în Republica Moldova va începe sâmbătă, 28 octombrie. Un anunţ în acest sens a făcut președinta PSRM, Zinaida Greceanîi, în cadrul unei conferinţe de presă.

Igor Dodon_Vladimir Putin

Igor Dodon și Vladimir Putin. Foto: fb.com/dodon.igor

Potrivit președintei PSRM, campania de colectare a semnăturilor vor începe mâine în cele peste o mie de organizații primare ale partidului.

„Noi ne punem drept scop să colectăm 70 la sută din semnăturile alegătorilor cu drept de vot din Republica Moldova. Când acest scop va fi atins, vom convoca congresul partidului, unde vom lua decizia de a introduce această dorință a cetățenilor în platforma electorală a partidului, cu care vom merge în alegerile parlamentare din 2018”, a declarat Zinaida Greceanîi, citată de trm.md.

Potrivit vicepreședintelui PSRM, Corneliu Furculiță, întru atingerea acestui scop, PSRM va desfășura o amplă campanie de informare a cetățenilor. „Toate cele peste 41 de organizații teritoriale vor desfășura colectarea semnăturilor. Toate oficiile partidului vor fi deschise în fiecare zi, iar cetățenii vor fi primiți pentru a se subsemna pentru republica prezidențială”, a declarat Corneliu Furculiță.

„Dacă guvernarea a interzis referendumul național, noi vom organiza referendum la ușa fiecărui cetățean. Cu certitudine că atunci când două milioane de moldoveni se vor expune în favoarea acestor schimbări, atunci la sigur acest proces va fi unul inevitabil. Atunci această guvernare va pierde și susținerea politică, dar și cea a partenerilor din afara țării”, a declarat secretarul executiv al PSRM, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, Vlad Bătrîncea.

putin_dodon_greceanii

Trecerea la sistemul prezidențial este una din revendicările participanților la protestul organizat de PSRM la 24 septembrie, dată la care urma să aibă loc referendumul consultativ inițiat de președinte. Decretul prezidențial cu privire la desfășurarea plebiscitului a fost declarat neconstituțional de către Curtea Constituțională.

Reclame