Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) al R. Moldova nu recunoaște declararea unilaterală a independenței regiunii catalane și susține eforturile autorităților spaniole de a soluționa criza în conformitate cu Constituția Regatului Spaniei.

maeie

Foto: noi.md

Într-un comunicat, MAEIE reiterează poziția sa cu privire la necesitatea respectării principiului suveranității şi integrității teritoriale a Regatului Spaniei.

La rândul său, președintele Parlamentului, Andrian Candu, a declarat că R. Moldova susține integritatea și suveranitatea Spaniei.

„R. Moldova de 25 de ani se confruntă cu separatismul. Știind care sunt consecințele secesionismului, autoritățile din țara noastră exprimă suport ferm pentru integritatea Spaniei”, a menționat Andrian Candu, citat într-un comunicat al Parlamentului.

Vineri, 27 octombrie a.c., parlamentul Cataloniei a aprobat, prin vot secret, proclamarea independenţei regiunii faţă de Spania şi constituirea unei republici. În aceiași zi, Senatul Spaniei a instituit guvernarea directă în regiune.

Reclame