Vicepreședinta parlamentului Regatului Suediei, Esabelle Dingizian, aflată într-o vizită oficială în R. Moldova, i-a oferit liderului fracțiunii PDM din Parlament, Marian Lupu, „garanția susținerii în continuare a cursului de integrare europeană a R. Moldova”.

Marian Lupu_Esabelle Dingizian (1)

Esabelle Dingizian și Marian Lupu. Foto: fb.com/MarianLupuRM

Sâmbătă, 28 octombrie, în cadrul unei întrevederi, Marian Lupu și Esabelle Dingizian au discutat despre mai multe subiecte legate de relațiile moldo-suedeze, dar și despre efortul și realizările R. Moldova în procesul de integrare europeană și implementare a Acordului de Asociere.

„Suedia este unul dintre partenerii strategici ai R. Moldova și un susținător și finanțator direct a mai multe programe de asistență tehnică ale Autorității Suedeze pentru Dezvoltare Internațională (Sida) și susține eforturile R. Moldova în calea sa de integrare europeană, astfel un șir de proiecte vizează susținerea creșterii economice și a bunăstării, implicării civice a cetățenilor și promovării valorilor democrației și statului de drept. Am apreciat mult acest fapt și de asemenea am apreciat și intensificarea cooperării dintre legislativele ambelor state, inclusiv în cadrul unor programe de asistență, oferite Parlamentului RM”, a scris Lupu pe Facebook.

Cei doi au mai discutat despre Parteneriatului Estic și obiectivele ce urmează să fie trasate la nivelul de colaborare UE și statele membre ale Parteneriatului, Summitul de la Bruxelles, precum și despre componenta de colaborare parlamentară, Adunarea Parlamentară Euronest.

Reclame