Oamenii legii din Chişinău au demarat recent activităţi profilactice de relevare şi documentare a cazurilor de consum şi punere în circulaţie a substanţelor narcotice, fiind deconspirată o speluncă într-o locuinţă din sectorul Buiucani.

droguri-injectabile

Foto: sursadesanatate.ro

Poliţiştii au surprins şapte persoane cu vârstele cuprinse între 38 ani şi 42 ani, printre care şi o femeie, unde preparau doze de substanţe narcotice pentru a le consuma. În urma percheziţiilor desfăşurate la faţa locului au fost depistate şi ridicate aparate pentru consumul drogurilor, confecţionate artizanal, precum şi pacheţele cu o substanţă vegetală asemănătoare cânepei. Toate persoanele au fost escortate la inspectorat pentru audieri şi documentarea circumstanţelor, iar probele depistate au fost sigilate şi expediate Centrului tehnico-criminalistic şi expertize judiciare al IGP.

Ulterior, poliţiştii au mai reţinut un individ în vârstă de 39 ani, fiind bănuit de comercializarea etnobotanicelor. La domiciliul acestuia au fost depistate pungi cu o substanţă vegetală, uscată şi fărâmiţată, care urmau să fie vândute consumatorilor de droguri. În acest context, ofiţerii de investigaţii examinează versiunea privind implicarea individului în comercializarea drogurilor persoanelor reţinute în locuinţă.

Conform legislaţiei penale în vigoare, suspecţii riscă să fie cercetaţi penal pentru consumul şi punerea în circulaţiei ilegală a drogurilor şi sancţionaţi cu amendă în mărime de la 15.000 de lei la 21.000 de lei sau închisoare de la 2 ani la 5 ani.

Este de menţinat că Poliţia Capitalei a intensificat activităţile specifice de combatere şi prevenire a infracţiunilor legate de droguri.

Reclame