Dodon i-a trimis lui Iohannis o scrisoare. „Trebuie să fie închegată o comunicare responsabilă”

Președintele Igor Dodon l-a primit astăzi la Președinție pe Ambasadorul României în R. Moldova, Daniel Ioniță. În acest context, Dodon a scris pe Facebook că „am mai avut câteva discuții amicale și productive despre necesitatea unei colaborări echilibrate și reciproc avantajoase între statele noastre, atât în domeniul economic, cât și în cel cultural”.

Ionita_Dodon

Daniel Ioniță și Igor Dodon. Foto: fb.com/dodon.igor

„L-am asigurat pe domnul Ambasador de faptul că relațiile moldo-române sunt și vor rămîne a fi fundamentale pentru R. Moldova, în virtutea vecinătății noastre, a evenimentelor istorice comune și a afinităților culturale pe care le-am avut mereu. Suntem două state independente și suverane, care trebuie să găsească noi oportunități de cooperare respectuoasă și benefică pentru cetățeni”, a scris Dodon.

Potrivit șefului statului, un temei important pentru întâlnirea de astăzi a fost dorința sa de a-i înmâna lui Ioniță o scrisoare oficială adresată președintelui României, Klaus Iohannis.

„Prin această scrisoare, i-am transmis domnului Președinte Iohannis invitația mea de a vizita Republica Moldova. Consider că între șefii de stat ai României și R. Moldova trebuie să fie închegată o comunicare responsabilă și constructivă”, a argumentat Dodon.

Șeful statului și-a exprimat „toată convingerea” că „numai prin discuții repetate” pot fi depășite „asperitățile și dificultățile” care mai apar în relațiile dintre state sau dintre instituții. „Mizez pe faptul că Președintele României este deschis să accepte un dialog la Chișinău, în orice perioadă comodă pentru dumnealui”, a mai scris Dodon.Categorii:Politică

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.