Papa Francisc a pronunţat un important discurs despre Europa, cerând Uniunii Europene să „regăsească sensul de a fi o comunitate unică”, dacă vrea să stabilească un viitor prosper şi egal pentru toţi, informează AFP, citată de News.ro.

papa-francisc

Papa Francisc. Foto: cugetliber.ro

Suveranul Pontif s-a exprimat la încheierea unei conferinţe de două zile de la Vatincan, la care au asistat şi preşedintele Parlamentului european Antonio Tajani, dar şi vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans.

Deşi nu a făcut nicio referire la situaţia din Catalonia, Papa Francisc a vorbit despre solidaritate, eforturi comune şi sacrificii.

„O Uniune Europeană care, în criza cu care se confruntă, eşuează în a găsi sensul de a fi o comunitate unică ce susţine şi ajută membrii săi – şi care nu este decât o adunare de mici grupuri de interese – nu ar rata doar una dintre cele mai mari provocări ale istoriei sale, dar şi o mare oportunitate pentru propriul viitor”, a declarat Papa.

În discursul său, Papa a avertizat despre pericolele care apar în Europa: „Grupările extremiste şi populiste găsesc un teren fertil în numeroase ţări”, a spus Suveranul Pontif.

La rândul său, preşedintele Parlamentului european a evocat un „risc de revenire la intoleranţă şi xenofobie”.

Reclame