Bulgaria, dispusă să acorde suport în parcursul european al R. Moldova

„Reforma în domeniul justiției nu este una simplă, rezultatele se obțin în timp și este important să nu se confunde situația reală cu percepția existentă”, a punctat Pavel Filip aseară, în cadrul unei întrevederi cu cu viceprim-ministrul pentru reforma justiţiei, ministrul Afacerilor Externe al Republicii Bulgaria, Ekaterina Zaharieva.

Ekaterina Zaharieva_Pavel Filip

Ekaterina Zaharieva și Pavel Filip. Foto: gov.md

În context, oficialii au subliniat importanța investițiilor în resursele umane. „Toată bogăția Moldovei sunt oamenii și doar în baza educației putem dezvolta țara”, a menționat premierul Pavel Filip.

La rândul său, Ekaterina Zaharieva a declarat că Bulgaria este dispusă să acorde asistență țării noastre pentru o organizare mai bună a procesului educațional.

Oficialii s-au referit, de asemenea, la perspectivele intensificării cooperării comercial-economice și la situația minorităților bulgare în R. Moldova. În context, premierul Pavel Filip a salutat decizia autorităților de la Sofia de a deschide Consulatul Republicii Bulgaria în țara noastră, cu sediul în orașul Taraclia.

Potrivit unui comunicat al Guvernului de la Chișinău, ministrul Afacerilor Externe al Bulgariei a apreciat progresele înregistrate de Executiv și a exprimat disponibilitatea țării sale de a acorda suport în parcursul european al R. Moldova.Categorii:Politică

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.