„Reforma în domeniul justiției nu este una simplă, rezultatele se obțin în timp și este important să nu se confunde situația reală cu percepția existentă”, a punctat Pavel Filip aseară, în cadrul unei întrevederi cu cu viceprim-ministrul pentru reforma justiţiei, ministrul Afacerilor Externe al Republicii Bulgaria, Ekaterina Zaharieva.

Ekaterina Zaharieva_Pavel Filip

Ekaterina Zaharieva și Pavel Filip. Foto: gov.md

În context, oficialii au subliniat importanța investițiilor în resursele umane. „Toată bogăția Moldovei sunt oamenii și doar în baza educației putem dezvolta țara”, a menționat premierul Pavel Filip.

La rândul său, Ekaterina Zaharieva a declarat că Bulgaria este dispusă să acorde asistență țării noastre pentru o organizare mai bună a procesului educațional.

Oficialii s-au referit, de asemenea, la perspectivele intensificării cooperării comercial-economice și la situația minorităților bulgare în R. Moldova. În context, premierul Pavel Filip a salutat decizia autorităților de la Sofia de a deschide Consulatul Republicii Bulgaria în țara noastră, cu sediul în orașul Taraclia.

Potrivit unui comunicat al Guvernului de la Chișinău, ministrul Afacerilor Externe al Bulgariei a apreciat progresele înregistrate de Executiv și a exprimat disponibilitatea țării sale de a acorda suport în parcursul european al R. Moldova.

Reclame