Revenit din Federația Rusă, un bărbat de 31 ani a fost reținut de oamenii legii pe Aeroportul Internaţional Chişinău. Bărbatul era anunţat în urmărire penală de către Poliţia Capitalei pentru comiterea unui jaf în anul 2015. Suspectul s-a dovedit a fi de origine din Federaţia Rusă şi deţine cetăţenia Republicii Moldova.

Catuse

Foto: ziarulderoman.ro

Potrivit datelor acumulate de către ofiţerii de investigaţii şi de urmărire penală, în noaptea de 10 octombrie 2015, aproximativ în jurul orei 01.30, individul ar fi atacat un bărbat de 29 ani în timp ce se afla la o staţie de troleibuz din strada Voluntarilor a sectorului Ciocana. Acesta l-ar fi deposedat forţat de telefonul mobil în valoare de circa 2.000 lei, după care ar fi fugit într-o direcţie necunoscută. Conform informaţiilor preliminare, individul ar fi fost anterior judecat şi ar mai fi fost implicat în alte cazuri analogice. În prezent, oamenii legii verifică complicitatea lui în cel puţin cinci infracţiuni de acest gen.

Bănuitul a fost arestat pe un termen de 30 de zile, fiind cercetat penal pentru jaf. El riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 11.000 lei la 17.000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de la 2 la 5 ani.

Reclame