Un chișinăuian de 29 de ani a fost accidentat, în timp ce traversa o trecere de pietoni pe strada Ismail din Chișinău, de un microbuz de pe ruta 120, la volanul căruia se afla un bărbat de 40 de ani. În urma tamponării, tânărul s-a ales cu fracturi multiple la picior. Cazul a avut loc vineri, 27 octombrie.

Politia patrulare

Foto: Dan Guțu / ipn.md

Oamenii legii au depistat în apropiere camerele de supraveghere instalate la un local, care au surprins momentul impactului. Victima a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale, iar şoferul a fost condus la sediul Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău pentru audieri. El a fost reţinut pe un termen de 72 de ore, iar după expirarea termenului respectiv instanţa de judecată i-a aplicat măsura de reprimare sub formă de control judiciar la domiciliu.

În prezent, șoferul este cercetat penal pentru încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei sau de exploatare a mijloacelor de transport şi riscă o pedeapsă cu mendă în mărime de până la 13.000 de lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la trei ani cu (sau fără) privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de până la doi ani.

Reclame