Peste 7,5 tone de carne de porc, reținute la frontiera moldo-ucraineană

Serviciul Vamal și Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor desfășoară în continuare acțiuni intensificate de control la frontiera vamală, pentru a preveni răspândirea virusului pestei porcine africane (PPA) pe teritoriul R. Moldova.

Pesta porcina_Vama_control vamal

Foto: customs.gov.md

Pe parcursul lunii octombrie, angajații posturilor vamale de pe segmentul de frontieră moldo-ucrainean au consemnat 153 de tentative de introducere în R. Moldova a produselor din carne de porc (în stare proaspătă și procesată), fiind reținute în total aproximativ 581,1 kg de produse susceptibile de infestare cu virusul PPA.

Totodată, Serviciul Vamal informează că, de la începutul perioadei de prohibiție,  instituite la 25 octombrie 2016 și până în prezent au fost consemnate 2.304 de cazuri de depistare a produselor din carne de porc, iar cantitatea reținută în acest interval de timp se cifrează la circa 7.592,5 kg.

În acest context, Serviciul Vamal precizează că se menține solicitarea în adresa participanților la traficul transfrontalier de a evita procurarea și introducerea în țară a produselor din carne provenită de la animalele receptive la virusul PPA (porcii domestici și mistreții), în vederea neadmiterii apariției unor noi focare de infecție.Categorii:Societate

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.