Procuratura Generală se mută în alt sediu. Odată cu ea, se mută și Consiliul Superior al Procurorilor, Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (oficiul central) şi Procuratura municipiului Chişinău (oficiul principal).

Procuratura Generala

Foto: procuratura.md

Instituțiile vor avea un sediu unic, pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, nr. 73, acolo unde, în prezent, este Judecătoria Chișinău, sediul Centru. Personalul din Judecătorie urmează să se mute în clădirea de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, nr. 162 (sediul fostului Minister al Agricuturii și Idustriei Alimentare).

În sediul unic va activa un personal total de 338 de unităţi: procurori, consultanţi ai procurorului, inspectori, ofiţeri detaşaţi la procuratura specializată, specialişti, personal tehnic şi auxiliar. Un proiect de hotărâre, elaborat de Ministerul Justiției, a fost propus consultărilor publice.

Documentul propune transmiterea cu titlu gratuit, din gestiunea Direcţiei generale pentru administrarea clădirilor Guvernului Republicii Moldova în gestiunea Procuraturii Generale, bunurile imobile proprietate publică a statului, după cum urmează: construcţia cu suprafaţa la sol de 3.398,9 m2 și teren aferent cu suprafaţa de 0,8456 m2, amplasate în municipiul Chişinău, bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, nr.73.

Potrivit proiectului, până în prezent în municipiul Chişinău nu a fost identificat un teren care ar corespunde necesităţilor pentru construcţia unei clădiri noi pentru Consiliul Superior al Procurorilor.

Citește continuarea pe bizlaw.md.

Reclame