Un om politic austriac, Peter Pilz, liderul unei platforme antisistem care a câștigat mai multe mandate în parlament, a demisionat sâmbătă din postul de deputat și din fruntea formațiunii sale, după ce la adresa sa au fost formulate acuzații de hărțuire sexuală, informează AFP, potrivit Agerpres.

Peter PilzFoto: Clemens Fabry

Peter Pilz. Foto: alchetron.com

„Am pledat întotdeauna în favoarea unor criterii stricte și aceste criterii mi se aplică și mie”, a insistat Pilz într-o declarație.

Anunțul vine după ce săptămânalul „Falter” l-a acuzat că are un comportament sexual nepotrivit. O tânără femeie a declarat publicației că în 2013, Peter Pilz, amețit bine de băutură, ar fi pipăit-o în timpul unui forum care se desfășura la Alpbach, în vestul țării. „Mâinile lui umblau peste tot”, a declarat femeia, potrivit sursei citate.

Doi dintre participanții la forum au sfârșit prin a-l îndepărta pe Peter Pilz, a mai spus femeia.

În ceea ce-l privește, politicianul austriac a declarat că nu-și mai amintește incidentul, dar că ia „foarte în serios” acuzațiile.

În schimb, Peter Pilz a respins declarațiile unei membre a Verzilor, care l-a acuzat săptămâna trecută că a pipăit-o în nenumărate ocazii, pe când Pilz era încă membru al acestei formațiuni, și și-a anunțat intenția de a o acționa în judecată pe femeie.

În vârstă de 63 de ani, Peter Pilz este un om politic cu state vechi pe scena politică austriacă. În 1986, a fost unul dintre cofondatorii Verzilor, formațiune pe care a părăsit-o în această vară pentru a conduce o listă antisistem, „lista lui Pilz”, la alegerile anticipate de luna trecută, unde a obținut patru mandate.

Reclame