Polițiștii de frontieră din punctul de trecere „Leușeni-2” au depistat două buletine de identitate românești, ambele cu premise rezonabile de falsificare. Posesorul actelor contrafăcute, un cetățean al R. Moldova, urma să le folosească la angajarea în câmpul muncii în Germania.

Politia de Frontiera

Foto: border.gov.md

La sfârșitul săptămânii trecute, în punctul de trecere „Leușeni-2”, pe sensul de ieșire din țară s-a prezentat un autocar de rută ocazională R. Moldova-Germania. În timpul controlului de rigoare polițiștii de frontieră au avut suspiciuni asupra unui călător, care pleca cu scop de angajare la muncă, prezentând la control doar pașaportul moldovenesc. Astfel, inspectorii controlului de frontieră au luat decizia extinderii verificărilor.

Astfel, în portmoneul moldoveanului, s-au depistat două buletine de identitate eliberate de autoritățile române, ce prezentau semne vădite de falsificare. Tânărul de 33 de ani pe numele căruia erau actele, a declarat că a apelat la perfectarea buletinelor la o persoană necunoscută, pentru care a achitat suma de 160 de euro.

Ofițerii de investigație au ridicat documentele și le-au transmis la expertiză. Pe acest fapt, polițiștii de frontieră au pornit o cauză penală pentru uz de fals în documente oficiale. Persoana documentată nu și-a putut continua călătoria, fiindu-i restricționată trecerea frontierei de stat.

Reclame