Un pachet legislativ care conduce la eliminarea abuzurilor asupra mediului de afaceri urmează, foarte curând, să fie prezentat în Parlament. Anunțul a fost făcut luni de președintele Parlamentului, Andrian Candu, la întrevederea cu Cecilia Malmström, comisar european pentru comerț.

Candu_Cecilia Malmstrom

Cecilia Malmström și Andrian Candu. Foto: parlament.md

Președintele Legislativului a comunicat despre măsurile întreprinse de autorități pentru facilitarea dezvoltării afacerilor și îmbunătățirea climatului investițional în R. Moldova. În particular, Andrian Candu a vorbit despre reducerea numărului entităților cu funcții de control, a numărului de acte permisive, diminuarea numărului de rapoarte prezentate de către agenții economici, crearea Agenției de Servicii Publice, dar și modificările la Codul Muncii. Totodată, el a menționat că pentru o mai bună implementare a reformelor și normelor promovate, în această sesiune, deputații se concentrează pe controlul parlamentar, organizând săptămânal audieri.

Potrivit unui comunicat al Parlamentului, Cecilia Malmström a salutat stabilitatea politică și creșterea economică impresionantă înregistrată de R. Moldova.

Reclame