PL și PPEM discută la cuțit despre numirea conducerii Primăriei

Numirea primarului interimar Silvia Radu și a viceprimarului Ruslan Codreanu a provocat discuții contradictorii între exponenții PL și blocului PPE din Consiliul municipal Chișinău (CMC). În timp ce PL consideră că aceasta este o decizie ilegală, reprezentanții Blocului PPE o consideră una legală și înseamnă punerea în aplicare a legii. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Piața Unirii” de la postul de televiziune Noroc TV, transmite IPN.

Silvia Radu_Nistor Grozavu_Ruslan Codreanu

Foto: Elena Covalenco / ipn.md

Ion Cebanu, consilier municipal din partea PL, susține că din toate datele pe care le deține reiese că recent numita în calitate de viceprimar, Silvia Radu, este candidatul PDM la funcția de primar interimar. Potrivit lui, numirea Silviei Radu în funcție de către primarul interimar Nistor Grozavu este ilegală. Aceasta pentru că cel din urmă a fost numit de CMC în funcție, iar Dorin Chirtoacă, cel care putea să facă acest lucru conform legii, a fost ales de 163 de mii de cetățeni.

Veaceslav Bulat, consilier municipal din partea PPE, consideră că numirea primarului interimar Silvia Radu și a viceprimarului Ruslan Codreanu nu constituie o ilegalitate. Potrivit lui, legea privind statutul municipiului Chișinău prevede că trebuie să existe patru viceprimari.

„Ceea ce s-a întâmplat astăzi nu este altceva decât punerea în aplicare exact a prevederii unei legi”, spune consilierul. Veaceslav Bulat spune că despre faptul că trebuie să fie numiți viceprimari se discută de zece ani și în 2017 Primăria s-a pomenit fără viceprimari. „Această greșeală trebuia reparată”, spune consilierul PPEM.

Silvia Radu și Ruslan Codreanu au fost numiți luni, 6 noiembrie, viceprimari ai capitalei prin dispoziția primarului interimar Nistor Grozavu. Totodată, Nistor Grozavu a semnat o declarație prin care a anunțat că se retrage din funcția de primar interimar. Interimatul funcției de primar general urmează să fie asigurat de către Silvia Radu.Categorii:Politică

Etichete:, , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.