Oamenii legii au desfășurat, pe parcursul a două săptămâni, 183 de percheziții în 27 de raioane ale republicii. Perchezițiile au vizat persoanele implicate în trafic de droguri în cantități deosebit de mari pe întreg teritoriul țării.

Droguri_pistol

Foto: politia.md

În cadrul operațiunii au fost reținute 25 de persoane, dintre care trei femei cu vârste între 19 și 47 de ani, aceștia având rolul de organizatori și intermediari la comercializarea drogurilor.

Totodată, în cadrul operațiunii, polițiștii au ridicat peste 35 kg de droguri de diferite tipuri: peste 4 kg de droguri sintetice (PVP), peste 10 kilograme de marijuana, 10 litri de opium acetilat sau produse derivate, 3 litri de precursori, 650 de pastile ecstasy, 6 kilograme de plante de mac, peste 2 kilograme de produse etnobotanice, mai multe doze cu conținut al substanțelor psihotrope, heroină, o seră cu plante de cânepă, plante uscate de cânepă pregătite pentru prelucrare.

Valoarea totală a drogurilor sechestrate se estimează la 15 milioane de lei.

Totodată, în cadrul perchezițiilor, oamenii legii au depistat și ridicat patru arme de foc (pistoale) și peste 250 de cartușe de luptă, cartușe oarbe, o grenadă, stații radio, echipament de camuflare și deghizare.

De asemenea, în cadrul operațiunii, forțele de ordine au deconspirat activitatea unei reţele criminale bine organizată şi specializată în comercializarea online a drogurilor în proporţii deosebit de mari.

Dacă li se va demonstra vinovăția, suspecții riscă  de la 7 la 15 ani de închisoare.

Reclame