Primarul suspendat al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, cercetat în dosarul parcărilor cu plată, a fost eliberat din arest la domiciliu şi plasat sub control judiciar. O decizie în acest sens a fost luată vineri, 10 noiembrie, de către magistraţii Judecătoriei Chişinău cu sediul Buiucani.

Dorin Chirtoaca

Dorin Chirtoacă. Foto: Miroslav Rotari / sputnik.md

Decizia este, potrivit magistraţilor, cu drept de recurs la Curtea de Apel în termen de trei zile. Chirtoacă a declarat că apărarea va contesta decizia de astăzi a instanței, prin care va cere achitarea totală.

„Ceva nu este în regulă. O să ne dăm seama cu siguranță pe parcursul zilelor următoare. Este o decizie tardivă, dacă vorbim de referendum, și de ochii lumii, dacă vorbim despre acest dosar. Trebuie să aibă loc încetarea dosarului, probabil încep presiunile cu demisia înainte de referendum. Trebuie asimilată toată această evoluție. Lucrurile nu sunt în regulă, vom contesta mai departe la Curtea de Apel prin care vom cere casarea și eliberarea în totalitate, respectiv încetarea acestei mascarade, farse, care este pe toate planurile – referendum, judecată, video, poze distribuite pe net”, a declarat Chirtoacă, citat de trm.md.

„Eu voi studia partea motivată a deciziei și voi decide aferent încheierii acesteia”, a declarat partea acuzării.

Procurorii și ofițerii anticorupţie l-au reținut pe Chirtoacă la sfârșitul lunii mai, fiind bănuit de trafic de influenţă în dosarul parcărilor cu plată. Totodată, procurorii anticorupție au anunțat la sfârșitul lunii august că edilul este cercetat într-o nouă cauză penală, în care este suspectat de depăşirea atribuţiilor de serviciu într-un dosar privind schimbarea modului de executare a titlurilor de acordare a spațiului locativ în capitală. Chirtoacă respinge acuzațiile și pledează nevinovat.

Reclame