La Cetatea Soroca au fost expuse figurinele unor soldaţi polonezi, din perioada când armata acestora, sub comanda lui Krzysztof Rappe, au staţionat în fortăreaţa de apărare de pe Nistru. La inaugurarea expoziţiei a participat ambasadorul Poloniei la Chişinău, Bartlomiej Zdaniuk.

Cetatea Soroca_Al cincilea turn

Foto: fb.com/Soroca2016

Expoziția este compusă din trei figurine din ceară. Lucrările au fost conturate de specialiştii grupului polonez „Walhalla”, care au venit la eveniment echipaţi conform perioadei istorice.

Prezent la eveniment, ambasadorul Poloniei la Chişinău a menționat că această expoziție reprezintă o filă din istoria comună a celor două țări.

„Istoria, de fapt, ne-a creat aşa cum suntem noi. Este partea cea mai importantă a identităţii noastre şi vrem s-o păstrăm nu doar prin cărţile ştiinţifice, dar şi prin asemenea expoziţii. Acest loc unde şi Polonia şi Moldova au fost prezente, este locul cel mai potrivit pentru a discuta despre elementele care ne unesc”, a declarat ambasadorul Poloniei la Chişinău, Bartlomiej Zdaniuk, potrivit trm.md.

Lucrările vor putea fi admirate de publicul larg din primăvară, atunci când Cetatea Sorocii îşi va deschide ușile pentru un nou sezon turistic.

Reclame