Primăria Chişinăului are nevoie de o reformă de amploare pentru a asigura o activitate eficientă, consideră primarul interimar Silvia Radu. Luni, în cadrul unui briefing după şedinţa operativă a primăriei, ea a menţionat că „schimbările trebuie făcute, în primul rând, în structura primăriei”.

Silvia Radu

Silvia Radu. Foto: Miroslav Rotari / sputnik.md

„Multe direcţii au un număr prea mare de angajați – până la 1.000 de persoane, însă acest lucru nu este necesar. Altele au funcții ce se dublează, ceea ce duce la costuri inutile în buget și la o performanță slabă a muncii. O altă problemă este contabilitatea. În primărie, acest proces este prea neclar, nu există o imagine clară a tot ceea ce se întâmplă din cauza prea multor rapoarte. În această privinţă, la fel, trebuie luate măsuri urgente”, a spus primarul interimar, potrivit Infotag.

Potrivit Silviei Radu, pentru a îmbunătăți calitatea activităţii primăriei, sunt necesare reforme, însă acesta este un proces lung, dificil și costisitor.

„O altă prioritate va fi realizarea unei cooperări mai strânse și mai transparente a autorităților locale cu locuitorii capitalei. Pentru aceasta, este necesar să simplificăm procesul de depunere a documentelor și să reducem nivelul de birocrație. Primul pas a fost deja făcut, toate informațiile despre cheltuielile primăriei vor apărea pe site-ul oficial. În accesul public vor fi datele despre toate investițiile primite. Procesul de sporire a transparenței în primărie trebuie să devină o altă prioritate pe calea reformelor în Chișinău”, a spus Silvia Radu.

Reclame