Negocierile pentru Brexit s-ar putea complica

Marea Britanie ar putea fi aproape de o noua criză politică. 40 de parlamentari conservatori ar pregăti o scrisoare de neîncredere pentru Theresa May, a aflat presa britanică, lovind astfel încă o dată într-un premier deja slăbit. Cu încă opt semnături, Theresa May poate fi îndepărtată şi înlocuită cu un alt prim-ministru conservator.

Theresa May

Theresa May. Captură video: rt.com

Aripa dură a partidului, aripa care vrea o ieşire fără compromisuri din Uniunea Europeana, este cea care contestă modul în care Marea Britanie negociază termenii Brexitului.

În presă a fost scursă o scrisoare prin care Michael Gove şi Boris Johnson îi cereau Theresei May să se asigure că oamenii cheie din echipa ei îşi limpezesc mintea şi internalizează logica Brexitului. Sunt săgeţi aruncate către ministrul de Finanţe, Philip Hammond, şi ceilalţi membri ai Executivului care doresc un divorţ amiabil de Uniune.

Războiul intern din Partidul Conservator riscă să complice şi mai tare negocierile Marii Britanii cu Uniunea Europeana în condiţiile în care după şase runde de discuţii, progresele au fost nesemnificative.

În presă au apărut informaţii cum că Uniunea s-ar pregăti pentru scenariul în care negocierile pentru Brexit se blochează iar guvernul Marii Britanii cade.

Digi24.roCategorii:Externe

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.