Deputat: Programele propagandistice ar putea fi tăiate din grila unor televiziuni

Programele informative și analitice propagandistice ar putea fi tăiate din grila unor posturi de televiziune care transmit și retransmit pe teritoriul Republicii Moldova. Aceasta dacă vor fi operate modificări la Codul audiovizualului. Declarații în acest sens au fost făcute în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune, transmite IPN.

sergiu-sarbu

Sergiu Sârbu. Foto: fb.com/s.sirbu

Deputatul democrat Sergiu Sârbu a declarat că dacă vor fi aprobate noile modificări la Codul audiovizualului, Consiliul Coordonator al Audiovizualului va fi obligat să sancționeze televiziunile care transmit sau retransmit emisiuni și știri propagandistice.

„Noi nu avem de gând să închidem posturi de televiziune. Vor fi tăitate doar știrile, emisiunile politice și cele militare. Emisiunile de divertisment, cele care sunt iubite de cetățeni, rămân”, a afirmat Sergiu Sârbu.

Deputatul a menționat că speră că modificările vor fi operate în sesiunea legislativă actuală.

Directorul executiv al Asociației Presei Independente, Petru Macovei, spune că este obligația statului să prevadă măsuri pentru a susține creatorii de producție autohtonă de calitate. Una din aceste măsuri ar fi facilitățile fiscale. Potrivit lui, există unele televiziuni care au foarte puțin sau nu au deloc produs autohton. De asemenea, posturi care au mai puțin de șase ore de produs autohton, când legislația prevede cel puțin opt ore.Categorii:Societate

Etichete:, , , ,

5 răspunsuri

  1. Daca mergem dupa legislatie, atunci Jurnal TV trebuie sa se inchida cu totul, nu doar citeva emisiuni, deoarece acolo la ei e propaganda zi si noapte.

    Apreciază

  2. Foarte corect, asta ar trebui s fie remanier la fiecarr post TV în special la JurnalTV.

    Apreciază

  3. Sa nu uitam si de propaganda rusa, cit mai rapid ar trebui de oprit acest circ, pentru a nu manipula oamenii si a ne alege si in 2018 cu un nou presedinte de tara.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.