Rezoluția Parlamentului European în privința R. Moldova. Reacția lui Iurie Leancă

Parlamentul European a aprobat astăzi o rezoluție prin care au fost aprobate recomandările Comisiei pentru Politică Externă, reflectate și în Declarația Finală a Comitetului Parlamentar de Asociere, coprezidată de Iurie Leancă la finele lunii octombrie.

Iurie Leanca

Iurie Leancă. Foto: Elena Covalenco / ipn.md

Decizia, aprobată de 519 europarlamentari, a fost salutată de vicepreședintele Parlamentului, Iurie Leancă. Acesta a subliniat importanța votului din Legislativul european, menționând că, astfel, s-a reconfirmat sprijinul pentru R. Moldova.

„Prin acest vot se reconfirmă sprijinul pentru realizarea unor obiective extrem de importante pentru R. Moldova și celelalte state din Parteneriatul Estic. Și aici mă refer la integrarea în rețelele energetice și de transport ale UE, în uniunea vamală europeană, eliminarea tarifelor de roaming, aderarea la spațiul Schengen, programe industriale și crearea Fondului de Investiții pentru Moldova, Ucraina și Georgia”, a menționat Iurie Leancă într-o postare pe pagina sa oficială de Facebook.

Totodată, vicespeakerul și-a manifestat speranța că aceste priorități vor fi fixate și în Declarația Summitului Parteneriatului Estic din 24 noiembrie, ce va avea loc la Bruxelles.

„Ne putem convinge încă o dată că drumul dezvoltării R. Moldova este doar prin Vest, iar temele de acasă făcute conștiincios ne dau noi perspective de apropiere și aderare la UE”, a conchis Iurie Leancă.Categorii:Politică

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.