Acuzaţiile de uzurpare la adresa PDM și a președintelui acestei formațiuni politice, Vlad  Plahotniuc, sunt absurde. Potrivit unui comunicat al PDM, respectivele acuzații, formulate de PAS, „sunt în realitate o încercare disperată a PAS de a opri ascensiunea PDM”.

Maia Sandu_PDM

Colaj: argumentul.info

„Ceea ce face PDM este inclusiv să caute soluţii împreună cu Guvernul pentru a opri dezastrul social pe care Maia Sandu l-a produs în sistemul de învăţământ prin închiderea de şcoli fără o evaluare corectă, ceea ce a dus la o catastrofă socială, la situaţii dramatice pentru mulţi copii, pentru părinţii lor şi profesorii lor”, scrie în comunicatul PDM.

„Am fi vrut ca Maia Sandu să vorbească despre uzurpare când era reprezentant de frunte al PLDM, când Vama şi Fiscul terorizau businessul şi cetăţenii, când profesorii erau obligaţi să participe la manifestările electorale ale partidului ei. Ea a preferat atunci să tacă şi să se complacă în acele scheme frauduloase care alimentau partidul pentru care a candidat la ultimele alegeri parlamentare”, se mai spune în comunicatul citat.

Menționăm că astăzi, într-un comunicat, PAS precizează că miercuri, 15 noiembrie, Procuratura Generală a informat PAS despre refuzul în pornirea urmăririi penale pe numele liderului PDM, Vlad Plahotniuc, pentru uzurparea puterii de stat. Potrivit PAS, Procuratura, fără să-l audieze, l-a declarat nevinovat de uzurparea puterii de stat pe Plahotniuc.

Reclame