Vezi cum erai amăgit(ă) la benzinăriile Petrom Moldova

Ofițerii Direcției investigarea fraudelor economice a Inspectoratului Național de Investigații, în comun cu Procuratura municipiului Chișinău, oficiul Râșcani, la solicitarea companiei Petrom Moldova, au documentat activităţile ilicite ale unui grup de persoane suspectate de înșelare a clienților, escrocherie și evaziune fiscală.

Petrom_PECO

Foto: monitorulexpres.ro

Potrivit unui comunicat al Poliției, timp de cinci luni de documentare, oamenii legii au stabilit că suspecții, care acționau în mai multe rețele de distribuție a carburanților, au utilizat o schemă frauduloasă de dobândire a bunurilor altei persoane prin instalarea în coloanele de distribuire a petrolului de la staţiile de alimentare cu combustibil din țară, preponderent din municipiul Chișinău, a unor plăci cu cablaj confecționate artizanal. Astfel, consumatorii erau înșelați cantitativ la achiziționarea carburantului în proporție de circa 5 la sută.

În consecință, fiecare stație PECO implicată în schemă, lunar înșela consumatorii cu circa 7,5 – 10,0 tone de combustibil, în valoare de peste 120.000 de lei.

La 18 octombrie a.c., poliția a efectuat percheziții la stațiile PECO din toate lanțurile de benzinării,  precum și  la domiciliile, oficiile și autoturismele persoanelor bănuite, unde au fost depistate și ridicate dispozitivele de speță, inclusiv accesoriilor acestora, cum ar fi memorii fiscale și plăci cu cablaj, componente a plăcilor de bază a coloanelor de distribuție a combustibilului, camblaje imprimate cu componente și fără componente, diferite utilaje destinate pentru pregătirea/modificarea plăcilor etc.

De asemenea, la organizatorul grupului, au fost depistate un set de înscrisuri de evidență a carburantului sustras, inclusiv a proceselor de valorificare ulterioară a acestuia (vânzări ilicite și necontabilizate etc.).

Persoanele implicate își recunosc vina integral, acestea fiind cercetate în stare de libertate.

În prezent, organul de urmărire penală a pornit o cauză penală pentru escrocherie. Dacă vor fi găsiți vinovate, persoanele implicate până la 6 ani de pușcărie.

Poliția precizează că acțiunea a fost documentată  la solicitarea factorilor de decizie a companiei Petrom Moldova.Categorii:Societate

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.