VOTUL MIXT. Șeful Delegației UE despre respectarea recomandărilor Comisiei de la Veneția

Recomandările Comisiei de la Veneția și OSCE-ului în ceea ce privește adoptarea legii privind sistemul mixt de vot nu au fost respectate în modul în care ar fi satisfăcător pentru a putea spune că nu generează întrebări. Declarația a fost făcută de către șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Peter Michalko, în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la postul de televiziune TVR Moldova, transmite IPN.

Peter Michalko

Peter Michalko. Foto: greekdiplomaticlife.com

Șeful Delegației UE a menționat că acest lucru a generat și anumite decizii ale organelor europene cum ar fi precondiționarea asistenței macrofinanciare.

În ceea ce privește asistența macrofinanciară, Peter Michalko a declarat că acum au loc lucrările asupra memorandumului în baza căruia va fi oferită asistența macrofinanciară de 100 de milioane de euro. De la început a fost exprimată poziția Uniunii Europene că eliberarea tranșelor va fi precondiționată de evaluarea stării de lucruri în domeniul standardelor democratice și existenței unui sistem politic pluralist multipartinic parlamentar și în domeniul respectării libertății mass-mediei. „Aceasta este perspectiva în care această asistență macrofinanciară va fi oferită Republicii Moldova”, spune șeful Delegației.

Ambasadorul UE susține că, în general, în Republica Moldova procesul de reforme continuă. Există dezvoltări pozitive în domeniul economic, creștere economică și creștere în ceea ce privește schimburile comerciale între Republica Moldova și Uniunea Europeană. „Vedem că sunt și investiții. Toate acestea ar trebui să fie mai mari, dar pentru aceasta trebuie întărită încrederea partenerilor externi”, spune Peter Michalko.Categorii:Politică

Etichete:, , ,

3 răspunsuri

  1. Ce-i aici de vorbit? Chiar si Italia a adoptat sistemul de vot mixt, asa ca e clar ce parere au despre acest sistem electoral

    Apreciază

  2. cuvantul cheie „RECOMANDARI”! nici o guvernare nu este in drept sa ignore vointa a 70% din cetateni de a schimba sistemul de vot!

    Apreciază

  3. Sa fi fost autoritatile noastre incompetente UE nici nu era sa ofere din nou 100 de milioane de euro.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.