Unioniștii îndeamnă la boicotarea referendumului anti-Chirtoacă

Reprezentanţii asociaţiei unioniste „UNIREA-ODIP” îndeamnă locuitorii Chişinăului să boicoteze referendumul din 19 noiembrie privind revocarea primarului Dorin Chirtoacă pentru a nu lăsa oraşul în mâinile socialiştilor.

Dorin Chirtoaca

Dorin Chirtoacă. Foto: ap.org

În cadrul unei conferinţe de presă, reprezentantul asociaţiei Radu Pâslari a spus că, „în septembrie, când Consiliul Municipal a luat decizia privind desfăşurarea referendumului, a început campania trădătorilor de popor, a socialiștii, cu scopul de a îndepărta Chișinăul de la valorile europene”.

Potrivit unionistului, „agitația socialiștilor se desfășoară după toate regulile de manipulare a opiniei publice”.

„Jurnaliștii PSRM au distribuit materiale video legate de Dorin Chirtoacă, ceea ce reprezintă implicare în viaţa privată. Socialiștii distribuie activ sute de mii de exemplare de ziare și pliante prin care îndeamnă oamenii să vină la referendum. Apare întrebarea: de unde au luat bani? Referendumul va costa locuitorii orașului 9 milioane de lei. Cu aceşti bani pot fi achitate mii de pensii, amenajate terenuri de sport, păturile social-vulnerabile ale populației din Chișinău pot fi asigurate cu locuințe. Însă aceşti bani vor merge pentru jocul politic organizat de PSRM”, a spus Pâslari, citat de Infotag.

Un alt reprezentant al „UNIREA-ODIP”, Ion Eţcu, consideră că campania împotriva lui Dorin Chirtoacă se desfășoară din motive politice. El şi-a argumentat ideea prin faptul că primarii oraşelor Orhei și Bălți, Ilan Shor și Renato Usatîi, la fel se află sub urmărire penală, însă au fost lăsați în funcţie.

Potrivit lui, „referendumul este o nouă încercare a forțelor proruse de a acapara Chișinăul, care este bastionul românismului și al valorilor europene”.

„Locuitorii conștienți ai orașului nu trebuie să admită ca puterea lui Igor Dodon să ajungă deja la primăria capitalei. Patrioții adevărați nu vor merge la referendum”, speră unioniștii.

Reclame


Categorii:Politică

Etichete:, , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.