Vicepreședintele PPPN, Ilian Cașu, a votat „pentru o Primărie transparentă în municipiul Chişinău, pentru o Primărie care ar funcționa la fel ca cea din Bălți”. După ce şi-a exercitat, duminică, dreptul la vot, Cașu a declarat pentru presă că o instituţie transparentă este o instituție fără corupţie, transmite IPN.

Ilian Casu

Ilian Cașu. Foto: ru1.md

Ilian Cașu a menţionat că a votat împotriva distrugerii parcurilor centrale, dar şi împotriva împânzirii orașului cu gherete. Acesta a mai spus că a votat împotriva dezordinii din grădinițe şi împotriva distrugerii centrului istoric al orașului.

Vicepreședintele PPPN a mai spus că referendumul este un instrument democratic, prin care cetățenii pot influența mersul lucrurilor în ţară şi în oraș, însă anumite partide s-au străduit să-i dea o conotație geopolitică. Dacă nu va fi evitat elementul geopolitic, riscăm să rămânem în dezordine.

Către ora 09.20, rata de participare la referendumul local privind revocarea primarului general al municipiului Chișinău constituia 1,45%, ceea ce reprezintă peste nouă mii de alegători.

Reclame