Chirtoacă: Locuitorii Chişinăului au pus la punct toată clasa politică

Locuitorii Chişinăului au transmis un mesaj întregii republici, că nu acceptă ce li se propune din partea celor care îşi bat joc de ei şi că la următoarele alegeri parlamentare este cazul să ne exprimăm opţiunea fermă proeuropeană, ca să avem şansa unei vieţi mai bune. Declaraţia aparţine edilului suspendat al capitalei, Dorin Chirtoacă, şi a fost făcută după încheierea referendumului privind revocarea sa din funcţia de primar general al municipiului Chişinău.

dorin-chirtoaca

Dorin Chirtoacă. Foto: Elena Covalenco / ipn.md

Chirtoacă a ținut să le mulțumească celor care au ascultat îndemnul liberalilor de a boicota plebiscitul.

„Locuitorii Chișinăului au pus la punct toată clasa politică și pe aventurierii care au cheltuit în vânt zece milioane de lei, au adus un subiect artificial în agenda societății și au dat peste cap viața noastră fără niciun folos. Vreau să mulțumesc locuitorilor Chișinăului pentru faptul că nu s-au dat prostiți, pentru bunul simț pe care l-au exprimat prin ne-dorința de a participa la această bătaie de joc, pentru că au ascultat îndemnul nostru și nu au participat la așa-numitul referendum. Ca să nu mai avem o viață de care este, o justiție de care este, un Parlament de care este, lucrurile trebuie schimbate la următoarele alegeri parlamentare și lucrul acesta l-a dat astăzi Chișinăul ca linie de start. Oamenii asta au spus prin refuzul de a participa la farsa organizată de socialiști – să vin la serviciu și să-mi duc mandatul până la capăt”, a afirmat Dorin Chirtoacă.

Potrivit președintelui PL, Mihai Ghimpu, duminică Dorin Chirtoacă a primit al patrulea vot de încredere din partea chișinăuienilor.

„Dacă lumea credea în minciuna celor care au inventat dosarele pe numele lui Dorin Chirtoacă, astăzi edilul avea voturi pentru revocare. Faptul că astăzi lumea nu a ieșit la vot demonstrează că lumea crede în Dorin Chirtoacă și că este învinuit doar pentru faptul ca să nu facă politică. Astăzi Dorin Chirtoacă a primit al patrulea vot de încredere. „Votul de azi spune clar: „Dorin Chirtoacă este primarul general al municipiului Chișinău”. Este un semnal serios dat clasei politice de către cetățenii municipiului Chișinău”, a specificat liderul PL.

„Celor care au plămădit acest scenariu prin scoaterea lui Dorin Chirtoacă de la Primărie le-a fost la îndemână să creeze o legendă conform căreia Dorin Chirtoacă este corupt și respectiv aceasta ar fi sensibilizat alegătorul. Ceea ce s-a întâmplat cu dosare penale, cu suspendarea din funcție a avut un singur scop – de a convinge locuitorii municipiului Chișinău că Dorin Chirtoacă este corupt. Am fost în dialog continuu timp de două luni de campanie cu locuitorii municipiului Chișinău, care ne-au spus că au înțeles acest plan puse la cale de PDM și PSRM, de aceea astăzi răspunsul locuitorilor capitalei a fost pe potrivă. În momentul în care locuitorul municipiului Chișinău ar fi considerat că are un primar ales de trei ori corupt astăzi ar fi venit cu toții la vot”, a spus la rândul său vicepreședintele PL, Valeriu Munteanu.

Duminică, 19 noiembrie, în municipiul Chişinău a avut loc referendumul privind revocarea din funcție a edilului capitalei. Întrebarea la care au răspuns locuitorii municipiului Chișinău în cadrul referendumului a fost dacă susțin sau nu revocarea din funcție a lui Dorin Chirtoacă.

Referendumul pentru revocarea din funcţie a edilului capitalei a eşuat. Către ora 21:00 la urnele de vot s-au prezentat 17,54 la sută din numărul total de alegători înscrişi pe listele de vot (110.512 persoane). Pentru validarea referendumului a fost necesar să se prezinte la urne cel puțin o treime din numărul total de alegători, adică aproximativ 210 mii de votanți.

trm.mdCategorii:Politică

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.