Referendumul anti-Chirtoacă: „PPDA și PAS habar n-au pe ce lume se află”

Referendumul anti-Chirtoacă ratat de PSRM arată că partida filorusă lunecă pe tobogan. Ofensiva antieuropeană și antiromânească a Kremlinului s-a împotmolit la Chișinău. În acest context, ca și în alegerile prezidențiale, PPDA și PAS ignoră cu desăvârșire dimensiunea geopolitică, dovedind că habar n-au pe ce lume se află. Că sunt niște entități hibrid care nu știu să gândească unitar și organic. Că le scapă o axiomă: fără o luptă pentru descotorosirea de dictatul Rusiei, Republica  Moldova nu poate izbândi în drumul ei spre Europa. De această părere este analistul Petru Bogatu într-un editorial pentru portalul Deschide.md.

Petru Bogatu

Petru Bogatu. Foto: inliniedreapta.net

„Chiar în ziua votului, Andrei Năstase declara că cine dorește să meargă la referendum, s-o facă. Aceeași poziție echivocă au avut-o și alți fruntași ai PPDA. Partidul Maiei Sandu, deși a boicotat alegerile, alături de PDM, PUN, PL, PLDM sau PPEM, a demonstrat iar că nu vede pericolul revanșei ruse ce-l plesnește peste ochi. Unii reprezentanți au formațiunii au îndemnat lumea să participe la referendumul socialiștilor”, scrie Petru Bogatu.

Potrivit analistului politic, cine crede că duminică a avut loc doar un referendum pentru revocarea primarului Dorin Chirtoacă, se înșală. Bogatu se arată convins că, de fapt, am asistat la un fel de reeditare catifelată a operațiunii Iași-Chișinău sub acoperirea votului popular. „Referendumul nu a fost doar o vendetă personală a președintelui Dodon pentru înfrângerea sa în lupta pentru primăria capitalei. Strategii  ruși au conceput această votare ca o verificare generală a forțelor putiniste . Moscova dorea să știe dacă investiția ei în președinte a dat roade. Dacă poziția partidei proruse s-a întărit de la alegerile prezidențiale încoace. Dacă PSRM este capabil să lupte efectiv pentru putere la anul”, mai scrie Petru Bogatu.

Reclame


Categorii:Opinii

Etichete:, ,

2 răspunsuri

  1. Problema (pentru voi!) e că cei numiţi chiar ştiu pe ce lume se află şi asta vă frământă/nelinişteşte/alarmează/îngrizeşte…

    Apreciază

  2. Referendumul de ieri nu a fast altceva decît o cheltuială inutilă, din bugetul de stat.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.