Declarație cu iz electoral: PSRM despre „victimele” lui Plahotniuc, Maia Sandu, Năstase și Ghimpu

Socialiștii consideră că locuitorii municipiului Chișinău care nu au participat la referendumul pentru revocarea primarului suspendat al capitalei, Dorin Chirtoacă, au devenit victime ale partidelor de dreapta: PDM, PPDA, PAS și PL, care „şi-au pus propriile înţelegeri mai presus decât lupta împotriva fărădelegilor comise în capitală timp de 10 ani și mai presus decât lupta împotriva corupţiei şi a delapidărilor în primăria Chişinău”.

PSRM

Foto: realitatea.md

Într-o declarație difuzată presei, PSRM atenționează că, în prezent, „capturarea instituțiilor de stat – de la Parlament, Guvern şi Curtea Constituţională – s-a trecut la nivelul autorităţilor locale, în special, în Chişinău şi alte localităţi ale ţării noastre”.

În context, PSRM învinuiește de incompetență Guvernul, controlat de PDM, pentru faptul că R. Moldova degradează și declară să socialiștii sunt dispuşi să facă uz de toate mijloacele pentru a obţine alegeri parlamentare anticipate. Totodată, în declarația PSRM se mai spune că socialiștii intenţionează să intensifice campania pentru trecere la forma de guvernământ prezidenţială, pentru care deja au colectate circa 300 de mii de semnături.

Deși pledează pentru alegeri parlamentare anticipate, socialiștii declară că, începând cu săptămâna viitoare, în toate organizaţiile raionale şi teritoriale ale PSRM vor avea loc conferinţe de raportare şi alegeri în vederea pregătirii de alegerile parlamentare, care vor avea loc la sfârșitul anului viitor.

„Următoarele alegeri parlamentare vor fi cele mai importante din istoria ţării noastre. În urma acestora se va decide asupra existenței în continuare a Republicii Moldova ca stat unitar și independent. La aceste alegeri de importanţă crucială vom consolida toată echipa și vom depune maxim efort pentru obținerea victoriei”, se spune în declarația PSRM.Categorii:Politică

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.